Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor tickets & maatregelen.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
bekijk de tijdlijn
Expo
19.05 Flag icon
17.09.2017

Gestalte/Grafische vormgeving: Collect & Show

‹  019 − MUSEUM OF MOVING PRACTICE

Gestalte, bureau voor grafische vormgeving, neemt tijdens de zomerbezetting van collectief 019 de empirekamer in met Collect & Show, een boek en installatie die beiden een inkijk bieden in het werk van de vormgevers. 

De ateliers van Gestalte zijn een laboratorium voor vormonderzoek. In deze omgeving komen inspiratie en creatie samen. De aanwezigheid van objecten in hun werkomgeving én in de collectie van het museum wordt het gemeenschappelijke verhaal. Vanuit alledaagse gebruiksvoorwerpen worden linken gelegd naar stukken uit de museumcollectie, zonder historisch gefundeerd verband maar gebaseerd op een intuïtieve keuze.

De vele bezoeken aan het museumdepot leverden naast verwondering ook een gevoel van herkenning op. Prototypes en maquettes weerspiegelen eenzelfde zoektocht naar de juiste vorm of toepassing zoals vormgevers die kennen in hun werkproces. Kleur en materialiteit drukken emoties en betrachtingen uit, tools die vormgevers ook hanteren in het proces naar een publicatie.

Het boek toont collectiestukken van het museum in relatie tot de ateliers van Gestalte en hun werk van de afgelopen 20 jaar. Bij dit beeldverhaal schrijft Paul Vermeulen, architect en essayist, een tekst over de alledaagsheid van een masterpiece, het vinden van ‘dingen’ en de noodzaak van het verzamelen.

Publicatie en installatie kaderen in de nominatie van Gestalte voor de Provinciale Prijs voor vormgeving Oost-Vlaanderen 2016

Deze expo is een onderdeel van 019’s Museum of Moving Practice