Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor tickets & maatregelen.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
bekijk de tijdlijn
Expo
27.03 Flag icon
22.08.2021

Home Stories

100 Years, 20 Visionary Interiors

Ons huis is een uitdrukking van hoe we leven. Het geeft onze dagelijkse routine vorm en heeft een grote impact op ons welzijn. Dat bleek het voorbije jaar nog meer dan ooit. Home Stories toont woonideeën van de afgelopen 100 jaar en laat zien hoe ze de ingrijpende sociale, politieke en technische veranderingen van hun tijd weerspiegelen. De overzichtsexpo keert terug naar enkele beslissende momenten in die evolutie en stelt zo een cruciale vraag: hoe willen wij wonen?

Het verhaal van de tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Het begint bij actuele woonthema’s – zoals het efficiënte gebruik van de schaarse ruimte in de stad of de vervaging van de grens tussen werk en wonen – en gaat dan terug naar de ontdekking van lofts in de jaren 70, de overgang van formeel naar informeel wonen in de jaren 60, de komst van moderne huishoudtoestellen in de jaren 50 tot de eerste open plattegronden van de jaren 20.

Centraal staan 20 interieurs van architecten als Verner Panton, Finn Juhl, Lina Bo Bardi en Assemble; kunstenaars als Andy Warhol en Cecil Beaton en interieurontwerpster Elsie de Wolfe. Sommige zijn iconisch, andere onbekend, maar alle 20 illustreren ze grote doorbraken die onze manier van wonen hebben hertekend.

Met meubels, afbeeldingen, films, schetsen, maquettes en moodboards van de 20 casestudy’s laat Home Stories zien hoe interieurontwerp vol verrassingen en variatie zit. Een groot contrast met de repetitieve Instagram-look van het moderne westerse leven, die telkens een kopie is van dezelfde designiconen, kleurenpaletten en inrichtingen.

Bestel je tickets