Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor tickets & maatregelen.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
bekijk de tijdlijn

Lagere school

In de klas

Kunnen jij en jouw leerlingen niet naar het museum komen, dan komt het museum naar jullie toe! Het museum is een uit­­gelezen plek om design te ontdekken. Maar ook in de school­omgeving kunnen we leerlingen mee­nemen in boeiende verhalen over vorm­geving.

Lessen
1,5 uur€ 70
Home Stories Warhol

Nat Finkelstein, Factory Panorama mit Andy Warhol, New York City, USA, 1964- 67 (photo: 1965)
© Nat Finkelstein Estate / All rights reserved

Thuis in jouw huis?

Waar woon jij? Hoe ziet jouw huis eruit? Ben je er thuis? Deze vragen zijn de rode draad voor deze museumles. Voor de meeste mensen is een huis iets heel belangrijk. Een dak boven je hoofd hebben, betekent veiligheid en beschutting. Niet iedereen heeft hetzelfde dak boven zijn hoofd. Voel jij je thuis in jouw huis? Thuis kan een huis op het platteland zijn. Of een appartement in de stad. Zelfs in een huis op palen of in een caravan kan het best leuk wonen zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden! We leiden je leerlingen rond in huizen van kunstenaars, architecten en fotografen. Voelen de kids zich opperbest in een huis met ontzettend veel kamers en een circusbed, kiezen ze eerder voor een Japanse ruimtecapsule of wordt het toch een zilveren loft zoals die van kunstenaar Andy Warhol? Dat zullen we zien in hun creaties. De leerlingen zetten de pet op van decorateur, interieurvormgever of scenograaf.

Reserveer nu

In het museum

Rondleidingen
1,5 uur€ 70
Welkom in mijn huis!
1e – 2e leerjaar

In deze rondleiding leren onze jongsten al spelend over alle voorwerpen thuis. We richten samen met de klas een huis in met speelgoedmeubels. Daarna lopen de binnenhuisarchitecten in spe met schetsboek in de hand door het museum. Ze kijken, fantaseren en laten hun creativiteit de vrije loop.

Reserveer nu

Bezoek Design Museum Gent met je lagere school
Word een ontwerper
2e – 3e leerjaar

Kinderen worden omringd door gebruiksvoorwerpen, maar toch staan ze er zelden bij stil hoe al die handige objecten ontstaan. De stoel waarop ze zitten, het bed waarin ze slapen, hun boekentas, pennenzak en broodtrommel… wie heeft al die dingen bedacht en gemaakt? Tijd om het op speelse manier te ontdekken. We laten de leerlingen fantaseren, tekenen en kennismaken met verschillende materialen. Zo ontdekken ze alle skills van een volleerd designer.

Reserveer nu

Op zoek naar dieren
3e – 4e leerjaar

Een zoo zijn we niet en toch schuilen er heel wat dieren binnen onze muren. Aan jouw klas om ze allemaal te ontdekken in onze designjungle. Van objecten in de vorm van een beest, tot exotische prints en voorwerpen gemaakt uit dierlijke materialen. Wie vindt de goed verstopte muis?

Reserveer nu

Vlinderstoel
Het zit erop!
5e – 6e leerjaar

Tijd voor de stoelendans. Met korte omschrijvingen sturen we de leerlingen in kleine groepen op zoek naar hun stoel. Die mogen ze achteraf voorstellen aan de klas. Leren ze meteen ook kritisch nadenken en argumenteren. Zo wordt een alledaagse stoel plots een bron van inspiratie.

Reserveer nu