Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor tickets & maatregelen.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
bekijk de tijdlijn

Toegankelijkheid

Ons aanbod op maat

Design Museum Gent wil design toegankelijk maken voor iedereen die nieuwsgierig is, dus ook voor mensen met een beperking en hun begeleiders. We bieden speciale voorzieningen en programma’s aan die rekening houden met specifieke noden en behoeften.

Beperkte mobiliteit

  • Begeleiders van personen met een handicap / European Disability Card hebben gratis toegang tot het museum. Let wel op: het gebouw van Design Museum Gent telt veel trappen en het museum beschikt niet over een lift, waardoor veel ruimtes niet toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit.
  • Er zijn parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien aan de rand van het autovrij gebied in de Drabstraat, om de hoek van het museum.
  • Er is een toegankelijk toilet voor mensen met een handicap op het gelijkvloers.
  • Assistentiehonden zijn welkom.
  • Er zijn ruim voldoende klapstoeltjes beschikbaar aan de ingang van het museum.

Autisme

Design Museum Gent wil dat ook mensen met autisme volwaardig aan culturele activiteiten kunnen deelnemen en ten volle van een museumbezoek genieten. In samenwerking met Toerisme voor Autisme ontwikkelden we een tool om het bezoek toegankelijker, gestructureerder, begrijpbaarder en prikkelarmer te maken. Om je bezoek optimaal voor te bereiden, bieden we je een visueel stappenplan en een sensorische kaart aan.

Download stappenplan & sensorische kaart