Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor tickets & maatregelen.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
bekijk de tijdlijn

Middelbare school

In de klas

Mogen jij en jouw leerlingen niet naar het museum komen, dan komt het museum naar jullie toe ! Het museum is een uit­­gelezen plek om design te ontdekken. Maar ook in de school­omgeving kunnen we leerlingen mee­nemen in boeiende verhalen over vorm­geving.

Lessen
50 min€ 70
Ik ontwerp, jij ontwerpt, wij ontwerpen ...

Wie kent begrippen als standaardisatie, massa­product, decoratief, func­tioneel? Als echte designers kruipen de leerlingen in de huid van een minimalist, een modernist en een ambachts­­man, waar­door ze op interactieve wijze design thinking ontdekken. Aspecten als vorm, materiaal en functie met hun onderlinge relatie komen aan bod en we be­wandelen de dunne lijn tussen design, kunst en architectuur.

Reserveer nu

In het museum

Rondleidingen
1,5 uur€ 70
Zitten is een werkwoord
1e graad

Elke stoel heeft een verhaal. Designers denken minutieus na over de vorm en gebruiken hun creativiteit om vraagstukken en problemen op te lossen. Het zijn ook ondernemers, ergonomen en ecologen en net in die wereld nemen we jouw leerlingen mee. Ze proberen stoelen uit en maken kennis met materialen en technieken van de voorbije 200 jaar.

Reserveer nu

Zitten Is Een Werkwoord
Maarten Van Severen & Co rondleidingen
Zin in design?
2e – 3e graad

Wie kent begrippen als standaardisatie, massaproduct, decoratief, functioneel? Als echte designers kruipen de leerlingen in de huid van een minimalist, een modernist en een ambachtsman, waardoor ze op interactieve wijze designdenken ontdekken. Aspecten als vorm, materiaal en functie met hun onderlinge relatie komen aan bod en we bewandelen de dunne lijn tussen design, kunst en architectuur. Een interactieve ontdekkingstocht.

Reserveer nu

Verantwoord vormgeven
3e graad

Design met impact op maatschappij en het persoonlijk leven, daar focussen we op. Ontwerpers zijn soms echte wereldverbeteraars en proberen alsmaar meer ecologisch te denken of design toegankelijk te maken voor het brede publiek. Je leerlingen leren meer over ‘het modern sociaal meubel’, maken kennis met alternatieve grondstoffen en blikken vooruit naar de toekomst.

Reserveer nu

Over materialen en technieken
Over materialen en technieken
leerlingen TSO en BSO

We zijn vaak de voeling met de materialen om ons heen verloren. De meeste gebruiksvoorwerpen in ons leven zijn het resultaat van een creatief proces en daar gaan we dieper op in met deze rondleiding. Je leerlingen ontdekken de sleutelmomenten uit de designgeschiedenis, zoals de introductie van gelamineerd hout, kunststoffen en 3D-printen.

Reserveer nu